ABD'nin İran Karşıtı Raporu Siyonist Rejimin İsteklerini Yansıtıyor

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Amerika’nın İran’ı terörizme destek veren ülkeler listesinin başına oturtmasına tepki göstermek amacıyla bir bildiri yayımladı. 

Görüntülenme: 1318 Tarih: 06 Haziran 2016 05:05
ABD'nin  İran Karşıtı Raporu Siyonist Rejimin İsteklerini Yansıtıyor

Hüseyin Cabiri Ensari’nin yayımladığı bildiride şu hususlara değinildi: Dünya halklarının çoğunun ve bazı Amerikalı ve batılı siyasetçilerin, Amerika hükümetini olmasa da onun en yakın müttefiklerini terörizme en büyük dest verenler olarak gördüğü bir ortamda Amerika Dışişleri Bakanlığı her yıl terörizm hakkında yayımladığı raporda, tekrar yalan iftiralarla İran’ı terörizmin destekçisi göstermeye çalışarak apaçık hakikat ve gerçekleri alaya almış ve bu rapor, Amerika Dışişleri Bakanlığının yayımladığı raporların bir itibarının olmadığını açıkça ortaya koyan en iyi belgeye dönüşmüştür.

Cabiri Ensari  devamında şöyle ekledi: İşgal altındaki milletlerin bağımsızlık ve özgürlüğe kavuşup işgalden kurtulmak için verdikleri meşru ve kanuni mücadele, terörizmin örneklerinden değildir. Bu temel üzerine inşa edilen bu raporun İran karşıtı iftiraları kabul edilemez olup işgalin, devlet terörizminin, insan hakları ihlalinin en büyük örneği olan ve katliam, baskı ve Filistin milletinin varlığını yok sayma üzerine kurulan siyasetin uygulayıcısı olan Siyonist rejimin isteklerini yansıtmaktadır.

Amerika devlet terörizminin en büyük destekçisi olarak, Siyonist rejime kayıtsız şartsız destek vererek sürekli korku altında işgal altındaki sivil halkı onlarca temel ve yaşam hakkından mahrum kalmaya mecbur etmiştir. Şu anda ise pratik olarak radikalizm ve terörizme destek vererek ve Arabistan ve diğer müttefiklerinin bu uğursuz oluşumun dünya genelinde yayılmasına kapsamlı bir şekilde ekonomik ve siyasi destek vermesine göz yumarak, Yemen’den Libya’ya kadar milyonlarca Müslüman insanın acı çekmesine, evsiz kalmasına ve yaşamlarının felakete dönüşmesine sebebiyet vermiştir.

tesnim

Yorumlar