Gasıp İsrail Güçlerinden Batı Yaka'da Gözaltı Furyası

İşgal güçleri bu sabah (7 Haziran Salı) Tulkerem kentinin kuzeyinde işyerlerine gitmekte olan Filistinli dört genci gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1156 Tarih: 07 Haziran 2016 17:19
Gasıp İsrail Güçlerinden Batı Yaka'da Gözaltı Furyası

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Tulkerem'in kuzeyindeki El-Caruşiyye kontrol noktasında bulunan işgal askerleri, ırkçı ayrım duvarının arkasında yer alan işyerlerine gitmekte olan beş genci durdurarak sorguya çekti. Gençlerin sorgulamanın ardından gözaltına alındıkları ifade edildi.

İşgal güçlerinin bu sabah ayrıca El-Halil'in batısındaki Surif beldesine baskın düzenlediği ve dört genci gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal askerlerinden bir grubun bu sabah erken saatlerde Surif beldesine baskın düzenlediğini, Rafi Cibril Ebu Fare, Ala Cemil Ebu Fare, Mahmud Muhammed El-Hıyh ve Esyed Ebu Hudayr'ı gözaltına aldığını ve evlerinde arama yaptığını söyledi.

Öte yandan, işgal yönetiminin Nablus'un güneyindeki Duma beldesi sakinlerinden iki kişiye ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle evlerinin ve tarım tesislerinin yıkılacağını bildirdiği öğrenildi.

fiem

Yorumlar