Hamas ve Fetih Uzlaşacak Mı?

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Fetih hareketiyle yeni tur diyalog görüşmelerinin Ramazan ayı içinde Doha'da yapılacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1487 Tarih: 07 Haziran 2016 07:13
Hamas ve Fetih Uzlaşacak Mı?

Uzlaşının Filistin halkının yararına ve milli bir zorunluluk olduğunu belirten Bereke, Katar'ın başkenti Doha'da yapılacak görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını ümit ettiklerini bildirdi.

Ali Bereke, bugün (7 Haziran Salı) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada, Hamas ve Fetih arasındaki yeni tur görüşmelerin Ramazan ayında yapılacağına işaret ederek, görüşmelerin sonucunun bu mübarek ayda Filistin halkına verilecek bir hediye olmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'tan ve Fetih liderlerinden Filistin Evi'ni düzenleyerek Filistin Kurtuluş Örgütü'nü milli ve demokratik temeller üzerinde yeniden yapılandırmalarını isteyen Bereke, bunu sağlamanın yolunun da uzlaşıdan geçtiğini ifade etti.

Hamas Hareketi'nin uzlaşı konusunda ciddi olduğunu vurgulayan Bereke, uzlaşının direnişe hizmet edeceğini ve intifadanın devam etmesini sağlayacağını bildirdi.

Hamas Hareketi Lübnan temsilcisi, işgalcilere karşı mücadelenin en etkili yolunun milli birlik olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar