Siyonist Güçler Gazzeli Balıkçıları Gözaltına Aldı

Ateşkes anlaşmasını ihlal etmeyi sürdüren işgal güçleri, Filistinli balıkçılara yönelik ihlallerine mübarek Ramazan ayında da devam ederek, Gazze Denizi'nde üç balıkçıyı gözaltına alarak teknelerini batırdı.  

Görüntülenme: 1398 Tarih: 08 Haziran 2016 15:38
Siyonist Güçler Gazzeli Balıkçıları Gözaltına Aldı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya açıklarında Filistinli balıkçı teknelerini hedef aldığını ve yoğun bir şekilde ateş açtığını, balıkçılardan üçünü gözaltına aldığını ve daha sonra teknelerini batırdığını bildirdi.

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçıları neredeyse her gün hedef alması ve taciz etmesi nedeniyle balıkçıların özgürce avlanamadıkları ve bunun da günlük avladıkları balık miktarını olumsuz etkilediği ifade edildi.

İşgal güçleri Filistinli balıkçıların Gazze Şeridi sahillerinden altı milden fazla açılmasına izin vermiyor. Filistinli balıkçılar söz konusu mesafe dahilinde avlanmalarına rağmen işgal güçleri yine de kendilerini rahat bırakmayarak taciz ateşi açıyor, balıkçıları gözaltına alıyor, teknelerine ve av malzemelerine el koyuyor.

fiem

Yorumlar