Siyonist Basın: Filistinli Gençler Daha Büyük Eyleme Hazırlanıyorlardı

Siyonist işgal rejimi askeri kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Walla sitesi, işgal polisinin son eylemle ilgili yaptığı soruşturmanın sonuçlarına göre Tel Aviv’in ortasında bulunan Sarano ticaret merkezinde eylem yapan iki Filistinli gencin aslında rehin alma eylemi yapmak istediklerini yazdı.  

Görüntülenme: 1318 Tarih: 10 Haziran 2016 15:01
Siyonist Basın: Filistinli Gençler Daha Büyük Eyleme Hazırlanıyorlardı

Evvelki akşam iki Filistinli genç tarafından gerçekleştirilen silahlı eylemde 4 Siyonist hayatını kaybetti, dördü ağır yedi Siyonist de yaralandı.

İşgal polisi yaptığı değerlendirmede, eylemcilerden birinin rehin almak için yan binadan içeri girmek istediğini ancak polisin bu sırada binadaki özel güvenlik birimiyle birlikte ikinci şahsı tutuklamasıyla büyük eylemi önlediğini iddia etti.

Eylemin sarsıcı olduğunu belirten işgal polisi, eylemcilerin Filistin atölyelerinde yapılmış Carl Gustav silahını kullandıklarını ve iş adamları gibi giyinip çelik yelek giydiklerini belirtti.

İşgal güçleri, eylemden sonra 120 bin nüfuslu Yatta beldesini askeri bölge ilan edip, ikinci bir emre kadar giriş ve çıkışlara kapattılar.

fiem

Yorumlar