BDS Hareketi'nden Carlos Santana'ya Çağrı

Dünyaca ünlü Meksikalı gitarist Carlos Santana'nın Temmuz ayında İsrail'de konser vereceğinin açıklanması üzerine, Filistin destekçisi insan hakları aktivistleri ve BDS hareketi üyeleri bu konseri iptal ettirmek için harekete geçti. 

Görüntülenme: 1225 Tarih: 11 Haziran 2016 04:29
BDS Hareketi'nden Carlos Santana'ya Çağrı

Konuyla ilgili teleSUR'a açıklamalarda bulunan BDS Kuzey Amerika temsilcilerinden Garik Ruiz, Santana'yla iletişim halinde olmaya çalıştıklarını, 'grev hattını geçmemesi' ve konseri iptal etmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti. 
 
Daha önce sanatçıların siyonist işgal rejimini boykot etmesine yönelik çok sayıda kampanya düzenlediklerini belirten Ruiz, Santana'nın bu kampanyaların arasında en çok ses getireni ve en popüleri olduğunu ifade etti. 
 
Santana daha önce 2010 yılında İsrail'de konser verecekken BDS Hareketi'nin düzenlediği kampanya ve kendisine yönelik baskıların ardından konseri iptal etmişti.
 
Ruiz, ayrıca ırkçı işgal rejimini boykot etmeleri için sanatçıları da Filistin meselesinde eğitmeyi kendilerine hedef edindiklerini ve bu sanatçılara İsrail'in işlediği suçları meşrulaştırmama bilincini kazandırmak istediklerini vurguladı.
 
Kampanya kapsamında ayrıca Santana'nın bazı şarkılarındaki isimler siyonist işgal rejimi tarafından öldürülen Filistinlilerin adlarıyla değiştirilerek Santana'ya gönderildi ve fan sayfalarında paylaşılıyor.

 
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar