İsrail Genelkurmay Başkanı Abbas Yönetiminin Yardımlarını İfşa Etti

İsrail Genelkurmay Başkanı General Gadi Eizenkot, Batı Yaka'da direniş eylemlerini engellemek için işgal güçleriyle Filistin Yönetimi güvenlik birimleri arasında yürütülen işbirliğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1178 Tarih: 14 Haziran 2016 14:08
İsrail Genelkurmay Başkanı Abbas Yönetiminin Yardımlarını İfşa Etti

Haaretz gazetesinin dünkü (13 Haziran Pazartesi) sayısında yer alan konuyla ilgili habere göre, Eizenkot, işgal rejimi güvenlik kabinesinin geçtiğimiz günlerde yapılan toplantısında, işgal güçlerinin eylem yapmasından şüphelenilen gençlerin bulunduğu köyleri ve beldeleri kuşattığını, daha sonra Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin kuşatma altındaki köylerde ve beldelerde operasyonlar düzenlediğini söyledi.

Eizenkot'un bu açıklamayı kabinedeki bir bakanın işgal ordusunun çok sayıda eylemcinin çıktığı Celeme beldesini kuşatması sonucu beldeden eylemci çıkmasının durduğunu söylemesi üzerine yaptığı bildirildi.

İşgal rejimi Genelkurmay Başkanı'nın, söz konusu bakana, "Askerlerimiz beldeyi kuşatırken Filistin Yönetimi güvenlik birimleri beldede geniş çaplı operasyonlar düzenliyorlardı" dediği ifade edildi.

fiem

Yorumlar