Hamas'ta Yeni Siyasi Büro Başkanı Kim Olacak?

İslami Direniş Hareketi Hamas'ta önümüzdeki dört yıl hareketi kimin yöneteceği merak konusuyken, Halid Meşal'in birdaha aday olmayacağı kesinleşti. 

Görüntülenme: 1422 Tarih: 14 Haziran 2016 03:02
Hamas'ta Yeni Siyasi Büro Başkanı Kim Olacak?

Re'yu'l-Yevm sitesinde yayımlanan haberde Meşal'in yakın çevresine Hamas'ın bir sonraki iç seçimlerinde aday olmayacağını söylediği aktarıldı. Hareket liderlerinden Mahmud Zahhar da Meşal'in bu kararını doğruladı ve seçimlerin bu yı sonuna kadar yapılacağını söyledi. 
 
Haberde, Meşal'in yerine geçmesi muhtemel üç ismin ise İsmail Haniyye, Musa Ebu Merzuk ve Mahmud Zahar olduğu belirtilirken, Haniyye'nin en güçlü aday olarak görüldüğü ifade edildi.
 
Hamas'ın 'siyasi büro başkanı'nın seçileceği iç seçimlerin büyük bir gizlilikle yapılacağı ve sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılmayacağı da haberde yer alan detaylar arasında. Halid Meşal'in seçildiği bir önceki seçimin Muhammed Mursi döneminde Mısır'da yapıldığı biliniyor. 
 
Haberde ayrıca Halid Meşal'in dört yıl önce yapılan seçimlerde de aday olmayı istemediği ancak Mısır İhvanı, Gannuşi, Erdoğan ve Karadavi gibi isimlerden gelen yoğun baskı sonucu adaylığı kabul ettiği belirtildi.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar