Hamas Üyesi Kasım: "Hamas, Uzlaşı Görüşmelerinin Başarılı Olması Konusunda Samimi"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi siyasi aktivist Hazım Kasım, Hamas'ın milli çıkarlara zarar vermedikçe uzlaşının önündeki her engelin aşılmasına gayret ettiğini ve Mısır ile ilişkilerin düzelmesini istediğini söyledi.  

Görüntülenme: 1405 Tarih: 14 Haziran 2016 09:12
Hamas Üyesi Kasım:

Kasım, bugün (14 Haziran Salı) Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Hamas'ın daima uzlaşının sağlanması için harcanan çabaları memnuniyetle karşıladığını ve Doha'da yapılması beklenen yeni tur görüşmelerin başarılı olması için çalıştığını ifade etti.

Kahire ve Doha'da yapılacak yeni görüşmeler konusuna da değinen Kasım, Hamas için önemli olanın görüşmelerin nerede yapılacağı değil uzlaşının tamamlanması olduğunu belirtti.

Uzlaşı hükümetinin programı ve memurlar dosyası gibi engeller hakkında da konuşan Kasım, tüm grupların kabul ettiği Ulusal Uzlaşı Belgesi'ni olası uzlaşı hükümeti programına temel teşkil etmesini uygun gördüklerini ifade ederek, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) programı üzerinde görüş birliği bulunmadığını ve FKÖ'nün programının başarısız olduğunun ispatlandığını söyledi.

Kasım, uzlaşının önündeki engellerin kaldırılmasının Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın bu yönde irade ortaya koymasına bağlı olduğunu bildirdi.

fiem

Yorumlar