Filistinliler Hollanda Parlamentosu Önünde Gösteri Düzenledi

Hollanda'da yaşayan Filistinliler dün (14 Haziran Salı) Gazze Şeridi'nden ve Irak'tan gelen Filistinli mültecilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için Hollanda Parlamentosu önünde gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 853 Tarih: 15 Haziran 2016 16:19
Filistinliler Hollanda Parlamentosu Önünde Gösteri Düzenledi

Gazze Şeridi'nden ve Irak'tan gelen Filistinli mültecilerin iltica taleplerinin geldikleri ülkelerin güvenli olduğu iddia edilerek reddedildiği bildirildi.

Hollanda'da yaşayan Filistinlilerin idare komitesinden bir heyetin iltica talepleri reddedilen mültecilerden üç kişiyle birlikte Hollanda Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi ile görüştüğü ifade edildi.

Görüşmede, Filistinli mültecilerin tutuldukları kamplarda çektikleri sıkıntılar ve geldikleri ülkelerde yaşadıkları zorluklar hakkında bilgi verildiği kaydedildi.

İltica talepleri reddedilenlerin isimleriyle taleplerinin yer aldığı bir dilekçenin konunun Hollanda Parlamentosu'nda tartışılması için yetkililere teslim edildiği belirtildi.

Hollanda Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nin de görüşmede konunun 23 Haziran'da yapılacak oturumda ele alınacağını söylediği ve Filistinlileri temsil eden heyeti oturumu takip etmeye çağırdığı bildirildi.

fiem

Yorumlar