Haberde Türkiye ve İsrail arasındaki uzlaşının İsrail'e NATO yolunda önemli destek olacağı belirtilirken şu detaylara yer verildi:
Türkiye maslahatgüzarının da katıldığı toplantıda konuşan siyonist başbakan Benyamin Netanyahu, NATO ülkeleri ile İsrail arasındaki ittifakın daha da ilerletilmesi gerektiğini belirtti ve şöyle konuştu: "İsrail'in NATO'ya çok büyük katkısı olacaktır, inanıyorum ki aynı şekilde NATO'nun da İsrail'e katacağı çok şey vardır. Süreci zaten başlattık ancak bunu genişletebilir ve işbirliğini artırabiliriz."
"Türkiye engel olmuştu ama şimdi tünelin sonunda bir ışık görünüyor"
Toplantıya katılan diplomatlardan birisi ise Reuters'a yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: "Beraber çok daha fazla şey yapmaya başlayabileceğimiz bazı alanlar mevcut ancak işbirliğinin önü tıkalı. Açıkçası Türkiye birçok İsrail-Nato faaliyetini engelledi ancak şimdi tünelin sonunda bir ışık görünüyor gibi."
"Türkiye ve İsrail uzlaşı sürecini tamamlamalı"
Haberde ayrıca İsrail'in NATO ülkeleri ile daha önce işbirliği yaptığı ifade edilirken siyonist rejimin ABD'ye verdiği istihbarat desteğine dikkat çekildi. Buna karşın Reuters'a açıklamalarda bulunan diplomat, NATO ve İsrail arasında doğrudan bir işbirliği olabilmesi için Türkiye ve İsrail'in uzlaşı sürecini tamamlaması gerektiğini ifade etti.
Yedioth Ahronoth gazetesi, Türkiye ve İsrail'in yakında anlaşma olabileceğine dair açıklamalarda bulunduğuna dikkat çekerken, Türkiye'nin Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılması talebinin ise sürecin önündeki en önemli enngel olduğu vurgulandı. İsrail tarafının bu konudaki en büyük endişesinin ise ablukanın kaldırılması halinde Gazze'ye silah akışı olması ihtimali olduğu belirtildi.
Türk yetkili: İki taraf da istekli
Öte yandan Reuters'ın verdiği haberde bir Türk yetkilinin şu açıklamalarına yer verildi: "Krize yaratıcı çözümler bulunmalı, iki tarafın da çözüm bulmaya politik olarak istekli olduğunu düşünüyorum."
Arap ülkeleri ile İsrail arasında İran'a karşı işbirliği
Yedioth Ahronoth Gazetesi ise İsrail'in NATO-Akdeniz Diyaloğu'ndaki rolünün ona bazı Arap ülkeleri ile güvenlik kanallarının oluşturulmasının önünü açtığı ve "ezeli düşman İran'a karşı işbirliğiyle Netanyahu'nun vizyonunun güç kazandığı" belirtildi.
İSLAMİANALİZ