Siyonist Rejim Batı Yaka'da Çok Sayıda Filistinliyi Gözaltına Aldı

Filistin halkına yönelik ihlallerini Ramazan ayında da sürdüren işgal güçleri, bu sabah (15 Haziran Çarşamba) erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine baskınlar düzenledi.  

Görüntülenme: 1016 Tarih: 15 Haziran 2016 19:40
Siyonist Rejim Batı Yaka'da Çok Sayıda Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı raporda, güvenlik güçlerince aranan 12 kişinin gözaltına alındığını belirterek, gözaltına alınanlardan 11'inin işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş faaliyetlerine katıldıklarını öne sürdü.

Baskınlar sırasında Nablus yakınlarındaki Asker El-Kadim Kampı ile Kefer Galil köyünden iki Filistinlinin gözaltına alındığı, Kalkiliya kentinden ve yakınlarındaki Azun Atme bölgesinden de yedi Filistinlinin gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgal ordusunun raporunda ayrıca Ramallah vilayetindeki El-Celzun Kampı'ndan bir gencin ve Beytlahim'in doğusundaki Beyt Ficar beldesinden bir gencin gözaltına alındığı bildirildi.

Kalkiliya kentinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişinin işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği belirtildi.

Nablus vilayetinde de Belata Mülteci Kampı'ndan bir gence işgal devriye aracının çarptığı kaydedildi.

fiem

Yorumlar