Gasıp İsrail Güçleri Gazze Açıklarında 10 Balıkçıyı Gözaltına Aldı

Siyonist işgal güçleri bu sabah (15 Haziran Çarşamba) Gazze Şeridi açıklarında avlanmakta olan Filistinli 10 balıkçıyı gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1463 Tarih: 15 Haziran 2016 23:42
Gasıp İsrail Güçleri Gazze Açıklarında 10 Balıkçıyı Gözaltına Aldı

Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, Quds Press Haber Ajansı'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal donanmasına ait hücumbotların bu sabah Gazze kenti açıklarında avlanmakta olan dört balıkçı teknesini kuşattığını, işgal güçlerinin teknelerde bulunan on balıkçıyı gözaltına aldığını ve tekneleri de Aşdod Limanı'na çektiğini söyledi.

Ayyaş, Filistinli balıkçıların işgal güçlerince gözaltına alındıkları sırada avlanma izni verilen altı mil mesafesi içinde olduklarını bildirdi.

İşgal güçlerinin Gazzeli balıkçılara yönelik tacizlerinin günlük hale geldiği ve gözaltına alınan, teknelerine ve av malzemelerine el konulan, taciz ateşi nedeniyle avlanmayı bırakıp sahile dönmek zorunda kalan balıkçıların büyük maddi kayba uğradıkları ifade edildi.

İşgal rejimi ve Filistinli gruplar arasında 2014 yazındaki savaşı sona erdirmek için Mısır'ın arabuluculuğunda imzalanan ateşkes anlaşması işgal güçlerince o tarihten bu yana sürekli ihlal ediliyor.

fiem

Yorumlar