Hamas Liderlerinden Musa Ebu Merzuk İran'ın Filistin Direnişine Verdiği Desteği Birkez Daha Vurguladı

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk Filistin davasına olan desteği sebebiyle İran’a teşekkür etti ve İran’ın direnişe verdiği desteğin başkalarıyla kıyaslanamayacak kadar büyük olduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 1903 Tarih: 16 Haziran 2016 16:43
Hamas Liderlerinden Musa Ebu Merzuk İran'ın Filistin Direnişine Verdiği Desteği Birkez Daha Vurguladı

Hamas’ın resmi sitesinde yer alan habere göreHamas Hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk Filistin davasına olan desteği sebebiyle İran’a teşekkür etti ve İran’ın direnişe verdiği desteğin başkalarıyla kıyaslanamayacak kadar büyük olduğunu ifade etti.

Musa Ebu Merzuk hem maddi anlamda, hem direnişin ihtiyaçlarını tedarik etme noktasında hem de eğitim noktasında İran’ın verdiği desteğin çok büyük olduğunu, diğer ülkelerle kıyaslanamayacağını vurguladı.

El-Aksa Kanalı’na verdiği demeçte Ebu Merzuk, “İran’ın Filistin davasına destek veren tavrı herkes tarafından biliniyor zaten” ifadelerini kullandı. İran’ın direnişe destek veren Arap ve Müslüman halkların, dünyanın özgür insanlarının yanında yer aldığını ifade eden Ebu Merzuk, ümmetin yönünü yegane düşmanı olan Siyonistlerden başka bir yöne çevirmesinin ümmete hiçbir fayda sağlamayacağını söyledi.

Musa Ebu Merzuk Hamas’ın her zaman olduğu gibi “ülkelerin iç işlerine karışmayan, Filistin davasına ve direnişine destek veren herkese saygı ve teşekkürlerini sunan tavrı”nın devam ettiğine vurgu yaptı.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar