Filistin Yönetimi Mahkemesi Gazeteci Ebu Zeyd'in Gözaltı Süresini Uzattı

Nablus'taki Filistin Yönetimi güvenlik mahkemesi, bugün (16 Haziran Perşembe) Filistinli gazeteci Tarık Ebu Zeyd'in gözaltı süresini 15 gün daha uzattı ve gözaltına alındığından bu yana kefaletle serbest bırakılma talebini sekizinci kez reddetti.  

Görüntülenme: 1151 Tarih: 16 Haziran 2016 14:15
Filistin Yönetimi Mahkemesi Gazeteci Ebu Zeyd'in Gözaltı Süresini Uzattı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin gazeteci Ebu Zeyd'in babasından edindiği bilgiye göre, mahkeme Filistinli gazetecinin gözaltı süresini savcılığın hakkında herhangi bir suçlamada bulunmamasına rağmen uzattı.

Filistinli gazetecinin babası, duruşmanın ailenin çektiği sıkıntıları daha da artırmak için önceden hazırlanmış bir tiyatrodan başka bir şey olmadığını kaydederek, oğlunun mahkeme salonuna elleri bağlı getirildiğini ve etrafında çok sayıda güvenlik görevlisi bulunduğunu söyledi.

El-Aksa kanalı muhabiri olarak görev yapan Tarık Ebu Zeyd, 16 Mayıs'ta Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat biriminin evine düzenlediği baskınla gözaltına alındı. Filistinli gazeteci devletin heybetine zarar veren asılsız haberler yayınlamakla suçlanıyor.

Gazeteci Tarık Ebu Zeyd'in babası, oğlunun kefaletle serbest bırakılması için avukatın sekizinci kez yaptığı başvurunun mahkeme tarafından yine reddedildiğini, istihbarat biriminin ailesinin Filistinli gazeteciyle görüşmesine izin vermediğini bildirdi.

Yorumlar