Hamas'tan Kalendiya ve Yatta Halkına Çağrı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka’daki Filistin halkından Siyonist işgal rejiminin işgalcilere yönelik eylem yapan Filistinli direnişçilerin evlerini yıkma politikasına teslim olmamalarını istedi.  

Görüntülenme: 1118 Tarih: 17 Haziran 2016 01:55
Hamas'tan Kalendiya ve Yatta Halkına Çağrı

Hamas sözcülerinden Husam Bedran yaptığı açıklamada “Kalendiya ve Yatta’da Filistinli direnişçilere ait evlerin yıkılması Filistin halkının işgale karşı direnme ve Siyonist hedeflere karşı eylem yapma ısrarını artırmaktan başka bir şeye yaramayacaktır” dedi.

Bedran yaptığı açıklamada, Filistinlilerin birlik olmaları ve işgalcinin Kalendiya ve Yatta’da direnişçilere ait dört evi yıkma kararına karşı durmaları gerektiğini ifade etti.

Siyonist işgal güçleri Kudüs’ün El-Halil kapısında iki Siyonistin ölümü ve ikisinin de yaralanmasıyla sonuçlanan eylemi gerçekleştiren şehit İsa Assaf ile Anan Ebu Habse’nin Kalendiya Mülteci Kampında ikamet eden ailelerine evlerinin yıkılacağını ve beş gün içinde evleri tahliye etmelerini gerektiğini bildirdiler.

Aynı şekilde Tel Aviv’de dört Siyonist’in ölümüyle sonuçlanan eylemi gerçekleştiren Halid ve Muhammed Mahamira’nın Yatta’daki evlerinin yıkılması için de karar alan işgal güçleri, ailelerine evleri boşaltmaları için tebligat yaptılar.

fiem

Yorumlar