Gasıp İsrail Rejimi Yerleşkeler İçin Ek Bütçeyi Konuşuyor

Siyonist işgal rejimindeki kaynaklar, işgal hükümetinin güvenlik tehditlerini bahane ederek Batı Yaka’da inşa edilen Yahudi yerleşkeleri için 19,5 milyon dolarlık ek bütçeyi onaylamaya hazırlandığını ifade ettiler.  

Görüntülenme: 1013 Tarih: 17 Haziran 2016 22:12
Gasıp İsrail Rejimi Yerleşkeler İçin Ek Bütçeyi Konuşuyor

Haaretz gazetesi internet sitesinde verdiği haberde, işgal hükümetinin önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda, bir yıl önce Likud ve Yahudi Partisinin uzlaşması sonucu yerleşkeler için ayrılan 82 milyon dolarlık bütçeye 19,5 milyon dolar daha eklenmesinin beklendiğini yazdı.

Hükümetin ek bütçeyi kabul etmesinden sonra İçişleri Bakanlığının bu yardımların bir kısmını yerleşkelerdeki yerel yönetimlere, Tarım Bakanlığının çiftçilere, Eğitim ve Maliye bakanlıklarının ilgili kurumlara, Sosyal Rafah ve Sağlık bakanlıklarının ise özellikle gençlere ve zarar gören küçük esnafa dağıtması bekleniyor.

İşgal hükümeti geçen Ağustos ayında Ulaştırma ve Güvenlik bakanlıkları bütçesinden 87,7 milyon dolarlık kısmı yerleşkelerin bütçesine aktarmıştı.

İşgal altındaki Filistin varlığını zayıflatmak ve yok etmek için olağanüstü çaba harcayan işgal rejimi, Filistinlilerin toprakları üzerinde inşa ettiği yerleşkelerde yaşayan Yahudi yerleşimcileri burada tutmak için her türlü kolaylığı sağlıyor.

fiem

Yorumlar