Hamas Yetkilisinden Sert Açıklama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) aktivistlerinden Hazım Kasım, Hamas hareketinin işgalci İsrail ile yeni bir savaş istemediğini, ancak savaş dayatılırsa halkını korumaktan ve işgalciye karşı direnmekten geri durmayacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1515 Tarih: 18 Haziran 2016 19:33
Hamas Yetkilisinden Sert Açıklama

Kasım yaptığı basın açıklamasında, işgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını her şekilde sürdürdüğünü, Kudüs’te kutsal mekânları kirlettiğini, askeri barikatlarda gençleri infaz ettiğini, binlerce direnişçiyi zindana attığını ve bunun da Filistin halkına açılmış bir savaş olduğunu belirterek, “İsrail yeni bir savaş başlatırsa, Hamas ve direnişin önünde Gazze’de halkı savunmaktan başka seçenek kalmayacaktır. Kassam Tugayları’nın değişik alanlarda gücünü artırdığı sır değildir” dedi.

Hamas’ın sahada bütün gruplarla koordinasyon sağlamaya çalıştığını, böyle bir konuda tek bir görüş ve tavırla ortaya çıkmak için Filistinli gruplarla işbirliği yaptığını, düşmanın saldırılarını önlemek için de herkese sorumluluklarını hatırlatmaya devam edeceğini ifade etti.

fiem

Yorumlar