Siyonist Rejim Güçleri Gazzeli Balıkçılara ve Çiftçilere Saldırdı

Siyonist işgal ordusuna bağlı deniz güçleri Gazze açıklarında balıkçılara ateş açarken, Gazze sınırında mevzilenmiş olan işgal askerleri de sınıra yakın çiftçilere ateş açtı.  

Görüntülenme: 1451 Tarih: 18 Haziran 2016 21:56
Siyonist Rejim Güçleri Gazzeli Balıkçılara ve Çiftçilere Saldırdı

Yerel kaynaklar verdikleri bilgide, Siyonist deniz güçlerinin bu sabah Gazze açıklarında Beytlahiya, Deyr Belah ve Rafah bölgeleri açıklarında balıkçılara saldırdığını ifade etti. Saldırıda can kaybı olmazken, yoğun ateş balıkçıların tedirgin olmasına neden oldu. 

Diğer taraftan Gazze sınırında Han Yunus’un doğusunda mevzilenen ve sürekli devriye gezen işgal güçleri de Han Yunus şehrinin doğu bölgesindeki tarım arazilerine ateş açtı. Çiftçilerin geri dönmesine neden olan saldırıda can kaybının olmadığını söyleyen kaynaklar, saldırıların bölgede havayı gerdiğini ifade etti. 

2014 yılında meydana gelen savaşın ardından Mısır gözetiminde sağlanan ateşkese göre işgal güçleri denize açılan balıkçılara saldırmayacak, sınırdaki çiftçilerin tarlalarına gitmelerini engellemeyecekti. Ancak sözlerine ve anlaşmalarına bağlı kalmayan işgal güçleri defalarca ateşkesi ihlal ederek balıkçılara saldırmakta ve çiftçilere ateş açmaktadır.

fiem

Yorumlar