Filistin Yönetiminden Deniz Sınırı Atağı

Filistin Yönetimi'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Riyad Mansur, deniz sınırını belirlemek ve deniz kaynaklarından yararlanmak için Mısırla görüşmelerin başladığını söyledi.  

Görüntülenme: 975 Tarih: 18 Haziran 2016 11:49
Filistin Yönetiminden  Deniz Sınırı Atağı

Mansur, New York’ta yaptığı basın açıklamasında, “Mısır'la yapılan bu görüşmeler hazırlık içindir. Son zamanlarda Mısır’da bakanlar düzeyinde görüşmeler devam etmektedir ve görüşmelere uzmanlar da katılmaktadır” dedi.

Filistin BM temsilcisi, bu işte hızlı bir şekilde ilerleme sağlamak istediklerini, ancak sürecin birkaç yıl alacağını hatırlattı.

Bu konuda Filistin Yönetimi'nin stratejisinin şu şekilde olduğu bildirildi: Önce Mısır'la sınır konusunu çözüme kavuşturacak. Ardından Kıbrıs’la ve daha sonra hukukçuların desteğiyle işgal rejimiyle muhtemel sınırı görüşecek. Bunun ardından BM’in deniz hukuku çevresinde özellikle Gazze sahilinde ekonomik sınırlarının belirlenmesini talep edecek.

Mansur, “Madem devletiz, anlaşmalara ve sözleşmelere iştirak ettik, madem toprağımız işgal altında o zaman bizim sorumluluklarımızdan kaçmamız mümkün değil. Ekonomik sınırlarımızı tayin etmemiz ve ilan etmemiz bizim hakkımız” ifadesini kullandı.

Filistin, Kasım 2012 yılında BM’ye gözlemci üye olarak kabul edildi ve bununla uluslararası bir çok anlaşma ve kuruluşa üye oldu.

fiem

Yorumlar