Kaddura Faris: Yeni Bir Esir Takas Anlaşması Filistinli Esirlerin Tek Umudu

Filistin Esir Kulübü Başkanı Kaddura Faris, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin özgürlük umudunun Hamas’ın işgal rejimiyle yapacağı yeni esir takası anlaşmasına bağlandığını söyledi.  

Görüntülenme: 1807 Tarih: 18 Haziran 2016 19:59
Kaddura Faris: Yeni Bir Esir Takas Anlaşması Filistinli  Esirlerin Tek Umudu

Faris yaptığı açıklamada, siyasi ufuktaki belirsizliğin devam ettiğini ve işgal hükümetinin daha önceki anlaşmaları görmezden gelmesinin ardından esirlerin özgürlüğü için tek bir umudun kaldığını, onun da Hamas’ın işgalciyle yeni bir esir takası anlaşmasına gitmesi olduğunu söyledi.

Siyonist işgal rejiminin uluslararası çevrelerin gözcülük ettiği bir anlaşmayla salıverilen esirleri tekrar cezaevine göndermesinin bir korsanlık olduğu kadar uluslararası her türlü teamüle de aykırı olduğunu belirten Faris, başta Mısır olmak üzere birçok ülkeye zarar verdiği halde işgalcinin yaptığı ihlalin yankı bulmadığını ifade etti.

Faris devamla, daha önceki takasla salıverilen ancak daha sonra tekrar tutuklanan 70 esirin salıverilmesi için Mısır’ın girişimlerde bulunduğunu ancak girişimlerin şimdiye kadar olumlu sonuçlanmadığını kaydetti. 

2011 yılında Hamas ile işgal rejimi arasında gerçekleşen ve tarihe "Özgürlerin Vefası" olarak geçen esir takası sonucu Siyonist asker Gilad Şalit’e karşılık 1027 Filistinli esir serbest bırakıldı. 

fiem

Yorumlar