FKÖ Üyesi Mecdelani Herzliya Konferansı'na Abbas'ın Talimatı Üzerine Katıldı

Filistin Yönetimi, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu üyesi Ahmed Mecdelani'nin işgal rejiminde düzenlenen Herzliya Konferansı'na Mahmud Abbas'ın talimatıyla katıldığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1239 Tarih: 19 Haziran 2016 17:38
FKÖ Üyesi Mecdelani Herzliya Konferansı'na Abbas'ın Talimatı Üzerine Katıldı

Filistin Yönetimi Başkanlığı'nın yayınladığı ve resmi Wafa Haber Ajansı tarafından servis edilen bildiride, Mecdelani'nin konferansa Filistin Yönetimi'nin bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına çalışan tavrını göstermek için katıldığı ifade edildi.

Filistin halkının haklarına eksiksiz kavuşabilmesi için iki devletli çözüm esasına dayalı, 4 Haziran 1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız devletinin kurulması ve mülteciler sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Filistin Yönetimi, Mecdelani'nin de konferanstaki konuşmasında bunu söylediğini belirtti.

Filistinli gruplar, Ahmed Mecdelani'nin Herzliya Konferansı'na katılmasını eleştirmiş ve Filistin halkının sırtından hançerlendiğini söylemiş, işgal rejiminin güvenliğiyle ilgili bir toplantıya Filistinli üst düzey bir yetkilinin katılmasının hesabının sorulması gerektiğini dile getirmişti.

fiem

Yorumlar