Hamas Suikast Kurbanı İngiliz Milletvekili İçin Taziye Mesajı Yayınladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İngiltere'de öldürülen kadın milletvekili Jo Cox'un ailesine, arkadaşlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi.  

Görüntülenme: 1525 Tarih: 19 Haziran 2016 22:47
Hamas Suikast Kurbanı İngiliz Milletvekili İçin Taziye Mesajı Yayınladı

Hamas Hareketi dün (19 Haziran Cumartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, İngiliz milletvekili Jo Cox'un ölümüyle Filistin halkının bir destekçisini ve haklarını savunan bir kişiyi daha kaybettiği ifade edildi.

İngiltere'de 41 yaşındaki İşçi Partisi üyesi kadın milletvekili Jo Cox, Perşembe günü ülkenin kuzeyinde uğradığı silahlı ve bıçaklı saldırının ardından kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmaması için kampanya yürüten Jo Cox, ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılması gerektiğini savunan, sığınmacılara ve göçmenlere karşı olan bir İngiliz tarafından Leeds kenti yakınlarındaki Birstall köyünde öldürüldü.

Ülkedeki kritik referandum öncesi suikasta kurban giden İşçi Partisi üyesi İngiliz milletvekili, Filistin davasına ve Suriyeli mültecilere desteğiyle tanınıyordu.

fiem

Yorumlar