Hamas Filistinli Milli Güçleri Göreve Çağırdı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinli milli güçleri Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a ve Fetih Hareketi'ne uzlaşıdan kaçmamaları için baskı yapmaya davet etti.  

Görüntülenme: 1468 Tarih: 20 Haziran 2016 09:56
Hamas Filistinli Milli Güçleri Göreve Çağırdı

Hamas Hareketi aktivistlerinden Hazım Kasım, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Fetih Hareketi'nin sürekli olarak uzlaşından ve gereklerinden kaçtığına dikkat çekerek, uzlaşının tamamlanması ve gereklerinden kaçılmaması için Filistinli grupların hep birlikte Abbas'a baskı yapmaları gerektiğini söyledi.

Fetih Hareketi'nin Ulusal Uzlaşı Belgesi'nin uzlaşı hükümetinin programına temel teşkil etmesine karşı çıkmasının Filistinlilerin üzerinde ittifak ettiği bir siyasi programı reddettiği anlamına geldiğini belirten Kasım, Ulusal Uzlaşı Belgesi'nin tüm grupların uzlaştığı tek siyasi belge olduğuna işaret etti.

Hamas Hareketi'nin Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)'nün siyasi programının temel alınmasına karşı çıktığını hatırlatan Kasım, söz konusu programın Filistin'deki bölünmenin ana kaynağı Oslo Anlaşması'na dayandığını ve ayrıca FKÖ çatısı altında olmayan birçok grup bulunduğunu belirtti.

Kasım, Filistinli grupların Abbas'a baskı yapmak için bir an önce harekete geçmeleri gerektiğini ifade ederek, Filistin Yönetimi'nin Filistin halkının sabiteleriyle oynamasına izin verilmemesi çağrısında bulundu.

fiem

Yorumlar