Türkiye-Siyonist İsrail Anlaşması Yakın Mı?

İsrail'in Haaretz gazetesinin verdiği habere göre; siyonist işgal rejiminin üst düzey bir dışişleri yetkilisi, Mavi Marmara kriziyle geçen 6 yıl 1 ayın ardından, Türkiye ve İsrail temsilcilerinin 26 Haziran'da "muhtemelen son kez" bir araya gelerek uzlaşı sağlayacağını açıkladı. 

Görüntülenme: 1313 Tarih: 20 Haziran 2016 00:08
Türkiye-Siyonist İsrail Anlaşması Yakın Mı?

İsrailli yetkili, iki ülke arasındaki müzakerelerde henüz uzlaşı sağlanamayan tek konunun Hamas'ın İstanbul'daki temsilciliinin kapatılması olduğunu belirtti ve çok büyük ihtimalle bu konunun da önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda çözüme bağlanacağını söyledi.   
 
Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı "“İSRAİL, Suriye, Rusya, Mısır... Akdeniz ve Karadeniz’i çevreleyen bu ülkeler arasında daimi düşmanlık olmaz." açıklamalarına da atıfta bulunulan haberde Türkiye tarafının da uzlaşmaya oldukça istekli olduğu belirtildi. 
 
Haberde Binali Yıldırım'ın; "İsrail ile bir noktaya geliniyor. Orada da irade gösteriliyor. Temaslar var. Henüz sonuçlanmış değil. Çok da uzun süreceğini sanmıyorum." ifadelerine de yer verildi.
 
Mayıs ayında uzlaşıya varılmasını beklediklerini ancak Davutoğlu'nun istifasının süreci geciktirdiğini belirten İsrailli Yetkili, Türkiye'nin uyguladığı vetoyu kaldırarak NATO-İsrail işbirliğinin önünü açmasının ve Türkkiye'nin "İsrail'in bağımsızlık günü" münasebetiyle İsrail elçiliğindeki resepsiyona yetkililer göndermesinin uzlaşı sürecini hızlandırdığını ve İsrail tarafına olumlu sinyaller verdiğini ifade etti.  
 
Haberde ayrıca Netanyahu'nun Rusya'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Türkiye ve İsrail arasındaki uzlaşıyı desteklediğine yönelik açıklamalarına da yer verildi.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar