Filistinli Gruplar Siyonist Rejimin Yerleşkelere Destek Kararını Eleştirdi

İşgal hükümetinin Batı Yaka'daki Yahudi yerleşkeleri için 70 milyon şikel (yaklaşık 18 milyon 134 bin dolar) tahsis etmesi Filistinli gruplar tarafından tepkiyle karşılandı.  

Görüntülenme: 1017 Tarih: 20 Haziran 2016 02:58
Filistinli Gruplar Siyonist Rejimin Yerleşkelere Destek Kararını Eleştirdi

Filistinli gruplar, işgal hükümetinin bu kararının daha çok fanatikliğe yönelme olduğunu ifade ederek, müzakere seçeneğinin başarısızlığının bir kez daha ispat edildiğini söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), birlik ve bütünlüğü sağlayarak Filistin halkının işgalcilere karşı durmasına imkan verecek ortak bir milli program belirleme çağrısında bulundu.

Hamas üyesi milletvekili Basim Ez-Zearir, işgal hükümetinin Yahudi yerleşkelerini mali olarak destekleme kararının müzakere serabı peşinde koşanlara mesaj niteliğinde olduğunu söyledi.

Ez-Zearir, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal hükümetinin Yahudi yerleşkelerini desteklemekten bir gün dahi geri durmadığını belirterek, Netanyahu ve Lieberman gibi tüm fanatik isimleri bir araya toplayan işgal hükümetinin fanatikliği güçlendirme eğiliminde olduğunu ifade etti.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Kays Abdülkerim ise işgal hükümetinin ilk günden itibaren Yahudi yerleşkelerini genişletmeye çalıştığını söyledi.

Abdülkerim, işgal hükümetinin yeni kararının dünyaya meydan okumak olduğunu belirterek, kararla uluslararası hukukun ve anlaşmaların çiğnendiğine dikkat çekti.

fiem

Yorumlar