Gasıp İsrail Rejimi Zindanlarındaki Esir Gazeteci Sayısı Artıyor

İşgal güçleri bu sabah (20 Haziran Pazartesi) erken saatlerde El-Halil kentinden gazeteci Edib Berakat El-Etraş'ı ve Ramallah'a bağlı Arura beldesinden Nasıruddin Cemal Hasib'i gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1004 Tarih: 20 Haziran 2016 08:35
Gasıp İsrail Rejimi Zindanlarındaki Esir Gazeteci Sayısı Artıyor

İki gazetecinin gözaltına alınmasıyla işgal rejimi zindanlarında esir tutulan Filistinli gazeteci sayısı 22'ye yükseldi.

Filistinli Esir Kulübü, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esir El-Etraş'ın araştırmacı gazeteci, Hasib'in ise Birzeit Üniversitesi Enformasyon Bölümü'nde öğretim görevlisi olduğunu, her ikisinin de Kıbrıs'taki Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden mezun olduğunu ve yüksek lisans diplomasına sahip olduklarını söyledi.

Bildiride, işgal zindanlarında tutulan esir gazeteciler içinde Mahmud Musa İsa'nın en eski ve mahkûmiyet süresi en uzun esir gazeteci olduğu belirtilerek, 1993 yılından bu yana işgal zindanlarında tutulan Filistinli gazetecinin ömür boyu hapse mahkûm olduğu ifade edildi.

Bildiride ayrıca esir gazeteciler arasında Kudüs kenti sakinlerinden kadın esir Semah Duveyk'in de bulunduğu ve işgal güçlerinin sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla kışkırtıcılık yapmakla suçladığı Duveyk'i 10 Nisan'dan bu yana işgal zindanlarında tuttuğu belirtildi.

Esir Kulübü, esir gazeteci Bessam Es-Sayih'in 2011 yılından bu yana kemik kanseri ve 2013 yılından bu yana da kan kanseri olduğunu bildirdi.

fiem

Yorumlar