Katil İsrail Türkiye'ye Hangi Konuları Dayatıyor?

Nereden nereye… Şehit ailelerinin karşı çıkmasına rağmen İsrail ile gizli kapaklı başlayan ve zamanla aleni hale gelen görüşmelerde, şimdi de Türkiye’nin taleplerinden çok İsrail’in istekleri pazarlık konusu yapılıyor… Görüşmelerde tıkanan tek konu ise İsrail’in öne sürdüğü şart: hamas’ın türkiye’deki askeri temsilciliklerinin kapatılması... Vatandaşlarımızı katletti üstüne bir de şart koşuyor. 

Görüntülenme: 1675 Tarih: 21 Haziran 2016 07:34
Katil İsrail Türkiye'ye Hangi Konuları Dayatıyor?

Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine saldırarak 10 vatandaşımızı şehit eden İsrail ile yürütülen görüşmelerde, ipler her zaman ki gibi yine Siyonistlerin elinde. Toplumsal tepki olur kaygısıyla önce kapalı kapılar ardında başlayan daha sonra aleni hale gelen görüşmelerde artık Türkiye’nin sunduğu şartlar değil, İsrail’in istekleri konuşuluyor. Vatandaşlarımızı katletmekle yetinmeyen İsrail, Ankara’ya bir de Hamas’ın İstanbul’daki askeri temsilciliğinin kapatılmasını şart koşuyor. Türkiye’nin istek ve taleplerinin İsrail’i köşeye sıkıştırıp zor durumda bırakması gereken bir masada, durum tam tersi bir şekilde İsrail’in lehine cereyan ediyor.

Türkiye ile Siyonist İsrail ilişkilerinin “normalleşmesine” yönelik görüşmelerde sona gelindi. İki ülke arasında uzlaşmaya varılamayan tek konu kaldı: Hamas’ın İstanbul’daki askeri temsilciliğinin kapatılması! Bu konunun da büyük ihtimalle son görüşmede çözüleceği belirtiliyor.

6 yıldır hesabı sorulmayan Mavi Marmara katliamının üzeri örtülüyor, Filistin’in işgali ve ambargo suçları görmezden geliniyor. Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindi. Basına konuşan üst düzey bir İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Türk ve İsrailli yetkililerin 26 Haziran’da “muhtemelen son kez” bir araya geleceklerini söyledi. Yetkili, görüşmelerde uzlaşmaya varılamayan tek konunun Hamas’ın İstanbul’daki askeri temsilciliğinin kapatılması olduğunu, fakat bu konunun da son görüşmede çözülme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

İsrailli yetkili ayrıca Mayıs ayında nihai çözüme ulaşılmayı hedeflediklerini, ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifa etmesinin süreci uzattığını kaydetti.

AKSA’YA 15 GÜNDE 500 YAHUDİ GİRDİ

Ramazanın başından bu yana Mecid-i Aksa’ya Siyonist İsrail polisi koruması altında yaklaşık 500 Yahudi işgalci girdi. İşgalcilerin Aksa’nın avlusunda dolaştığı, o sırada içeride bulunan “murabıtların” tekbir getirerek karşılık verdiği ifade edildi. Bu arada İsrail teröristlerinin geçen ay Batı Şeria’da yaraladığı Filistinli engelli gencin şehit olduğu bildirildi. Teröristlerin 4 Mayıs’ta El-Halil kentinin kuzey kesimindeki Sair beldesinde yaraladığı engelli 22 yaşındaki Arif Şerif Ceradat Hakkın rahmetine kavuştu.

MİLLİ GAZETE

Yorumlar