El-Bergusi:''Filistin Davası Milli Kurtuluş Davasıdır''

Fetih Hareketi liderlerinden esir Mervan El-Bergusi, bölünmenin sona erdirilerek milli birliğin sağlanmasının hayati öneme sahip olduğunu belirterek, uzlaşının gerçekleştirilmesi için çabaların yoğunlaştırılmasını istedi.  

Görüntülenme: 940 Tarih: 21 Haziran 2016 12:26
El-Bergusi:''Filistin Davası Milli Kurtuluş Davasıdır''

Mervan El-Bergusi, Celbu' Cezaevi'nde bugün (21 Haziran Salı) kendisiyle görüşen Arap milletvekili Cemal Zehalika'nın aktardığına göre, Filistin davasının asıllarına dönmesi gerektiğini, insanların yaşam düzeylerini iyileştirme davası değil milli kurtuluş davası olduğunu söyledi.

Knesset üyesi Arap milletvekili Zehalika ile esir Fetih lideri Mervan El-Bergusi'nin görüşmesinin yaklaşık iki saat sürdüğü, görüşmede Filistin'deki son gelişmelerinin ve işgal zindanlarındaki esirlerin durumunun ele alındığı bildirildi.

"Hedefimiz işgal altında bir yönetim değil bağımsız devlet" diyen El-Bergusi, Filistin halkının ayrılmaz parçası olan 1948 Filistinlilerinin her geçen gün büyüyen rolüyle gurur duyduğunu ifade etti.

Mervan El-Bergusi, Ortak Liste ve İzleme Komitesi'nde kendini gösteren milli birliğin Filistin halkının birlik ve bütünlüğünün gerekli olduğu mesajını verdiğini söyledi.

Zehalika da işgal rejimindeki faşist ve ırkçı hükümetin siyasetleri hakkında bilgi vererek, işgal rejimi politikasında değişiklik olduğuna dair herhangi bir işaret olmadığını bildirdi.

fiem

Yorumlar