El-Hamdallah Hükümeti Yerel Seçimlerin 8 Ekim'de Yapılacağını Açıkladı

Rami El-Hamdallah başkanlığındaki Filistin hükümeti dün (21 Haziran Salı) Filistinli gruplar arasında uzlaşı sağlanmadan tek taraflı aldığı kararla yerel seçimlerin 8 Ekim'de yapılacağını ilan etti.  

Görüntülenme: 784 Tarih: 22 Haziran 2016 01:03
El-Hamdallah Hükümeti Yerel Seçimlerin 8 Ekim'de Yapılacağını Açıkladı

Filistin hükümeti, haftalık kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin belirlenen tarihte yapılabilmesi için Merkez Seçim Kurulu'nun gerekli hazırlıkları yapmakla görevlendirildiğini söyledi.

Seçim hazırlıklarını takiple görevlendirilen Yerel Yönetimler Bakanı Hüseyin El-A'rac, seçimlerin 414 yerel yönetimde kan tazelenmesini sağlayacağını belirterek, söz konusu yönetimlerden 142'sinin belediye meclisi ve 272'sinin köy meclisi olduğunu bildirdi.

El-A'rac, yerel seçimlerin Batı Yaka, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde aynı gün yapılacağını ve seçimleri Merkez Seçim Kurulu'nun organize edeceğini ifade etti.

Seçimlerin önemine dikkat çeken El-A'rac, Filistin halkının yerel yönetimlerde kendi temsilcilerini seçeceğini belirtti.

Ramallah'taki El-Hamdallah hükumeti yerel seçimlerin yapılması kararını alırken Filistin'de bölünmüşlüğün devam ettiği ve sağlıklı bir seçim yapılabilmesi için gerekli özgürlük ortamının bulunmadığı kaydedildi.

Yorumlar