Genel İstihbarat Birimi Gazeteci Tarık Ebu Zeyd'i Serbest Bıraktı

Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat birimi, El-Aksa televizyonu muhabiri gazeteci Tarık Ebu Zeyd'i 37 gün gözaltında tuttuktan sonra bugün (22 Haziran Çarşamba) serbest bıraktı.  

Görüntülenme: 1141 Tarih: 23 Haziran 2016 13:31
Genel İstihbarat Birimi Gazeteci Tarık Ebu Zeyd'i Serbest Bıraktı

Nablus'taki İstinaf Mahkemesi dün gazeteci Ebu Zeyd'in 5 bin dinar kefaletle serbest bırakılmasına karar vermişti. Filistinli gazeteciyi El-Cuneyd Cezaevi önünde aile fertlerinin karşıladığı bildirildi.

Genel İstihbarat birimi gazeteci Tarık Ebu Zeyd'i Mayıs ayı ortalarında gözaltına almış ve Filistinli gazetecinin gözaltı süresi üç kez uzatılmıştı.

Gazeteci Tarık Ebu Zeyd, cezaevinden çıktıktan sonra Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, Genel İstihbarat biriminin kendisini "Filistin Yönetimi'ni aşağılamak" ve "devletin heybetine zarar veren asılsız haberler yayınlamak" ile itham ettiğini söyledi.

Ebu Zeyd, suçlamaların kaynağının Filistin Yönetimi zindanlarında işkence gördüğünü söyleyen kişilerin tanıklıklarıyla ilgili yaptığı haberler olduğunu belirtti.

Cezaevinden sakalları uzamış ve bitkin bir halde çıkan gazeteci Tarık Ebu Zeyd'in görüntüsünün gözaltında tutulduğu süre boyunca gördüğü baskıların ağırlığını yansıttığı ifade edildi.
 
 

Yorumlar