Bedran: "İşgal Zindanları Filistin Halkının Kahramanlarını Yok Edemeyecek"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Husam Bedran, işgal mahkemesinin Itamar eylemini gerçekleştiren dört direnişçiye iki kez müebbet hapis cezası vermesinin hükmün yazıldığı kağıt üzerindeki mürekkep kadar değeri olmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1283 Tarih: 23 Haziran 2016 01:39
Bedran:

Bedran, işgal zindanlarının Filistin halkının kahraman çocuklarını ve direnişçilerini demir parmaklıklar arkasında yok edemeyeceğini ifade ederek, Filistin topraklarında direniş olduğu sürece esirlerin takas anlaşmalarıyla özgürlüklerine kavuşturulacaklarını belirtti.

Geçen yıl Ekim ayı başında Itamar Yahudi Yerleşkesi eylemini gerçekleştiren ve iki yerleşimciyi öldüren İzzeddin El-Kassam Tugayları hücresi üyelerinin kahramanlıklarını öven Bedran, eylemin Yahudi yerleşimcilerce yakılarak şehit edilen Devabişe ailesinin intikamını almak için gerçekleştirildiğini hatırlattı.

İşgal zindanlarında tutulan esirlerin serbest bırakılması için direniş mücahitlerinin gece gündüz çalıştığını söyleyen Bedran, Hamas'ın Kudüs İntifadası'nın meşalesini taşıyan evlatlarına karşı vefakâr olmayı sürdüreceğini bildirdi.

Bedran, Kudüs İntifadası'nı başlatan Itamar eyleminin direnişin ilk eylemi olmadığını ve son eylemi de olmayacağını belirtti.

Yorumlar