Gazeteci Tarık Ebu Zeyd Abbas Yönetimi Zindanlarında Gördüğü İşkenceleri Anlattı

Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat birimi tarafından uzun süre gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılan Filistinli gazeteci Tarık Ebu Zeyd, Cuneyd Cezaevi'nde çeşitli işkencelere maruz kaldığını söyledi.  

Görüntülenme: 978 Tarih: 24 Haziran 2016 07:30
Gazeteci Tarık Ebu Zeyd Abbas Yönetimi Zindanlarında Gördüğü İşkenceleri Anlattı

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Ebu Zeyd, gözaltına alındığı ilk andan itibaren tek kişilik hücreye konulduğunu ve sorgulamanın başladığını ifade etti.

Gözaltına alındıktan sonra ilk üç gün uykusuz bırakıldığını ve ardından bir gün boyunca ayakta bekletildiğini söyleyen Ebu Zeyd, ilk hafta sorgusu sırasında birçok kez yüzüne vurulduğunu ve bir kez de sorguyu yapan subayın kendisini yere yatırarak vücudunun hassas bölgelerine ayağıyla bastığını bildirdi.

Sorgu sırasında zorla sigara içirmeye çalıştıklarını belirten Ebu Zeyd, içmeyi reddetmesi halinde sigarayı vücudunda söndürmekle tehdit ettiklerini açıkladı.

Filistinli gazeteci, sorgusunun ilk haftasında Filistin Yönetimi zindanlarında işkence görenlerle ilgili yaptığı haberlerle alakalı sorular yöneltildiğini, daha sonra kişisel ilişkileri ve günlük hayatıyla ilgili diğer konularda sorguya çekildiğini ifade etti.

Genel İstihbarat birimi, El-Aksa televizyonu muhabiri gazeteci Tarık Ebu Zeyd'i 16 Mayıs'ta Nablus'taki evine baskın düzenleyerek gözaltına almıştı.

fiem

Yorumlar