Mahmud Abbas Rivlin İle Görüşmeyi Reddetti

Brüksel'de ziyarette olan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile görüşmeyi reddetti. 

Görüntülenme: 1192 Tarih: 24 Haziran 2016 02:31
Mahmud Abbas Rivlin İle Görüşmeyi Reddetti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas,  İsrail politikalarının şiddet merkezli olduğunu ve Rivlin ile görüşmenin sorunları çözmeyeceğini belirterek İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile görüşmek istemedi.

Jerusalem Post'ın haberine göre, Brüksel'i ziyaret eden Filistin Devlet Başkanı Abbas ile İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'in bir araya gelmesi için görüşmeler yaptığı bildiriliyordu. Ancak Mahmud Abbas, Rivlin ile görüşmeyi reddetti. Mahmud Abbas'ın tavrına İsrail tepki gösterdi.

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu açıklamada bulunarak 'Abbas bizim doğrudan müzakereler için taleplerimizi reddederek gerçek yüzünü gösteriyor.' dedi.

Avrupa Parlamentosu'nda milletvekillerine konuşma yapan Filistin Devlet Başkanı, İsrail'in her gün şiddet uygulayan bir devlet olduğunu vurguladı. İsrail Filistin meselesinin başlangıcından bugüne yaklaşık 100 yıl geçtiğine dikkati çeken Abbas, 'İsrail yüzünden topraklarında binlerce yıl barış içinde yaşayan insanlarımız göç etmek zorunda bırakıldı.' dedi

Mahmud Abbas,İsrail'in 1948 ve 1967 yıllarında bölgede yaptıklarını, Kudüs'ü ve Gazze'yi işgalini anımsatarak 'Filistin'in ve halkı olarak bizlerin bir tarihi var. Bir kimliğimiz var. Bir ülkeyiz. Siyasi bir varlığız. Filistin tarihi, katliamlar ve acılarla dolu. Filistin, İsraillilerin ırkçı, nefret içeren eylemleri nedeniyle, 20'nci ve 21'inci yüzyılda eşi benzeri görülmemiş bir şekilde acılar çekti. Bütün bu yapılanlar uluslararası toplumun gözleri önünde yaşandı.' ifadelerini kullandı.

Abbas, Filistin'in çok zor dönemler geçirdiğini de anımsatarak, 'İnsanlarımız, İsrail nedeniyle başka ülkelerde sığınmacı olarak, yokluk içerisinde yaşıyor. Biz buna karşı koymaya, ülkemizde, kendi topraklarımızda kalmaya karar verdik. İsrail'in Filistin işgaline, siyasi, diplomatik ve barışçıl kanalları kullanarak karşı koymaya karar verdik.' dedi.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar