Filistinli Yazardan Suud-İsrail İlişkileri Yorumu

Tesnim Haber Ajansı ile bir söyleşi gerçekleştiren Filistinli yazar Rasim Obeidat, Gelecek haftalarda Suudi Arabistan’la Siyonistler arasındaki ilişkinin değiştiğine tanıklık edeceğiz. 

Görüntülenme: 1299 Tarih: 24 Haziran 2016 12:13
Filistinli Yazardan Suud-İsrail İlişkileri Yorumu

Filistinli özgür yazar Kudüs şehrinde Filistin meselesinde Suudi Arabistan’ın olumsuz rolüne değinerek, gelecek haftalarda Arabistan ile Siyonist rejim arasındaki ilişkinin değişeceğine tanıklık edeceğimizi dile getirdi.

Filistinli yazar Rasim Obeidat, Arabistan’ın her zaman asıl rolünü projelerde matrah etmesi ve aykırı siyasi tasarımları ile Filistin halkının meşru hakları ile oynadığını dile getirdi.

Bu yazar, Siyonist rejim hapishaneleri hakkında şunları dile getirdi: “Haftalar ve aylar sonra Arabistan ve işgalci güç İsrail ile ilişkilerin büyük ölçüde değişeceğine tanıklık edeceğiz.” dedi.

Filistin halkına herhangi mali destek veren vahabi Arabistan Filistin için her zaman siyasi bir mali amaç gütmektedir. Zira bu yapılan mali yardımların perde arkasında Filistin Kurtuluş Örgütü ve Filistin yönetimi liderlerinin İslami ve Arap direniş güçlerinin yanında yer almaması yatmaktadır.

Obeidat konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “Arap liderleri zirvesinde “Arap Barış Girişimi” planının düzenlenmesi 2002 yılında Beyrut’ta yapılan toplantıda gündeme gelmiş, Filistin halkının zararına gerçek ve bedava tavizler özellikle İsrail'e geri dönüş hakkı konusunda verilmiştir. Ama buna rağmen Siyonistler bu planı da kabul etmemiştir. Siyonistlerin istekleri yerine getirilinceye kadar bu talepler devam etmiştir. Bir sonraki aşamada, planın ayarlanması için gösterilen çaba öyle bir şekildeki sunuldu ki Suriye'den Golan Tepeleri'ni geri alma konusu hakkında hiçbir madde konuşulmasın ve Filistin halkının haklarını geri alma konusunda ne yakın nede uzak bir zamanda geri alması söz konusu olmasın”

Rasim, “Suudi Arabistan ve Siyonist rejim arasındaki ilişki üzerine açıklamalarına devam ederek: Şuan Suudi Arabistan tarafından bir komplo olduğu aşikar olmuştur. Arabistan uzun yıllar sonra Siyonist rejimle olan gizlilik, askeri ve istihbarat ilişkilerini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Öyle ki Birleşmiş Milletlerde aşırılık yanlısı Siyonist aday Danny Danon lehine Yasama Hukuk Komitesi başkanlığı ve terörizmle mücadele için oy vermiştir. Dolayısıyla başkanlık komitesi üyesi olsun ki Filistin halkı aleyhine her çeşit terörizm kararı alsın, kanun düzenlesin ve belirlesin...” dedi.

Rasim: Burada uluslararası ahlaksızlık, seçici bir yaklaşım ve ikiyüzlülükten bahsetmek istemiyoruz. Ancak Şia ve Sünni arasında fitne önderliği yapan Suudi Arabistan’dan bahsetmek istiyoruz. Suudi Arabistan, Arap dünyasında cinayet ve yıkımı çoğaltan, Siyonist rejimle ilişkisini aşikar eden, bu rejimi ile stratejik bir ittifak oluşturan hile, yalan ve kamuoyunu yanıltıcı beyanatlar veren ve bu doğrultuda “Araplar ve Siyonistler” arasındaki gerginliği radikal bir şekilde “Araplar ve İran” arasında gerginliğe yönlendirmeye çalışmaktadır. Bunu Arap dünyası için Siyonist rejimin değil İran’ın coğrafi olarak tehlike arz ettiğini lanse etmek bahanesini altında böyle bir amaç gütmektedir.

Rasim, ilerleyen haftalarda Suudi Arabistan ile işgalci güç Siyonist rejim arasında büyük değişimlerin olacağına tanıklık edileceğini dile getirdi. Filistin halkının haklarına saldırı spesifik olarak, Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkını yok etmek için yoğun bir çaba harcanacağını vurguladı.

Suudi Arabistan çok sayıda olan Fars Körfezi şeyhlerini İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için ve Filistinli bir lider oluşturmak için çaba sarf etmektedir.

tesnim

Yorumlar