Bel'in ve Kefer Kaddum'da İsrail Güçleri İle Filistinliler Arasında Çatışma Çıktı

İşgal askerlerinin Batı Yaka'da dün (24 Haziran Cuma) ırkçı ayrım duvarını ve Yahudi yerleşimini protesto için düzenlenen haftalık gösterilere müdahalesi sırasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.  

Görüntülenme: 904 Tarih: 25 Haziran 2016 21:51
Bel'in ve Kefer Kaddum'da İsrail Güçleri İle Filistinliler Arasında Çatışma Çıktı

Batı Yaka'da düzenlenen yürüyüşlere katılan yüzlerce Filistinli ve yabancı aktivist, ırkçı ayrım duvarının yıkılmasını ve Yahudi yerleşim birimi inşasının durdurulmasını istedi.

Ramallah'ın batısındaki Bel'in köyünde ırkçı ayrım duvarını protesto için yapılan haftalık gösteriye onlarca kişi katıldı. Cuma namazında sonra başlayan yürüyüşe katılanlar Filistin bayrakları ile işgal güçlerinin yargısız infazla şehit ettiği Mahmud Bedran isimli gencin posterlerini taşıdı. İşgal güçlerinin yürüyüşe müdahelesi üzerine çatışma çıktığı belirtildi.

Kalkiliya'nın doğusundaki Kefer Kaddum köyünde de işgal güçleri dün ırkçı ayrım duvarını protesto için yapılan haftalık barışçıl gösteriye müdahale etti.

Kefer Kaddum'daki Halk Direnişi Koordinatörü Murad Şityevi, yürüyüşe müdahale eden işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışma çıktığını ve işgal güçlerinin gerçek mermi, plastik mermi ve ses bombası kullandığını ifade etti.

Bu arada, Kefer Kaddum köyündeki haftalık protesto gösterilerinin 1 Temmuz 2011'de başladığı ve beş yılını doldurduğu kaydedildi.

fiem

Yorumlar