Ürdün Halkından Siyonist İsraille İlişkileri Normalleştirmeye Karşı Eylem

Filistin halkı yanında yer alan ve ülkelerinin işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmesine karşı çıkan Ürdün halkı afişli eylemini sürdürüyor.  

Görüntülenme: 1142 Tarih: 25 Haziran 2016 10:27
Ürdün Halkından Siyonist İsraille İlişkileri Normalleştirmeye Karşı Eylem

2008 yılında kurulan ve gençlerle öğrencilerin oluşturduğu "Direnişe Destek Girişimi" öncülüğünde yapılan eylemde kullanılan afişin işgalciyle ilişkileri normalleştirmeye karşı yapılan en uzun afiş olması bekleniyor.

Girişim koordinatörü Muhammed El-Abesi yaptığı açıklamada, “Girişim çalışmalarına Perşembe günü başladı. Dört gün de devam edecek. Bu girişim “Bizi ilişkileri normalleştirmeye zorlayamazsınız” sloganıyla her türlü normalleştirmeyi reddetmeyi hedefliyor” dedi.

El-Abesi, Ürdün’deki değişik illerde yapılan eylemlerin sabah dokuzda başlayıp iki saat sürdüğünü, vatandaşların hazırlanan afişlere imza attıklarını, sürenin sonunda illerden getirecekleri uzun afişleri birleştireceklerini belirterek, bu şekilde Ürdün’den işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye karşı yapılmış en uzun afiş duvarı oluşturacaklarını ifade etti.

El-Abesi yaptığı açıklamanın devamında, "Direnişe Destek Girişimi"nin, Gazze’ye ambargo uygulayan işgal rejiminin Ürdün pazarlarını dolduran mallarına karşı boykot bilincini geliştirmek için kurulduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar