Batı Yaka'da Direniş Eylemleri Artıyor

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan haftalık raporlar, Batı Yaka ve Kudüs’te işgal hedeflerine yönelik direniş eylemlerinde artış olduğunu ortaya koydu.  

Görüntülenme: 890 Tarih: 25 Haziran 2016 15:50
Batı Yaka'da Direniş Eylemleri Artıyor

Yahudi Sesi sitesinin yayınladığı rapora göre, direniş güçleri geçen hafta işgalci İsrail hedeflerine yönelik 115 eylem gerçekleştirdi. Eylemlerden bazıları ateş açma şeklinde gerçekleşirken, bazıları molotof atma ve işgalcilerin araçlarına taş atma şeklinde gerçekleşti. Eylemler neticesinde 7 Siyonist yaralandı.

Raporda, Beytlahim ile Kudüs arasında bulunan tünellerin girişinde ateş açılması sonucu ise bir askerin yaralandığı belirtildi.

İşgalcilere ait siteye göre bir önceki haftayla karşılaştırıldığında geçen hafta eylemlerde ciddi bir atış göze çarpıyor. Önceki haftada 85 eylem meydana gelirken, geçen hafta 115 eylem meydana geldi.

Siyonist yerleşimcilerin Mescidi Aksa’yı basma ısrarlarıyla, işgal güçlerinin Mescidi Aksa’da cami cemaatine saldırıp camiyi kirletmeleri üzerine Ekim 2015'te başlayan intifadada şimdiye kadar 221 kişi şehit olurken yüzlerce kişi de yaralandı.

fiem

Yorumlar