Netanyahu Hamas'ın Elinde Esir Olan Siyonist Askerler İçin Konuştu

İşgal hükümeti, Gazze Şeridi'nde esir tutulan dört işgal askerinin geri getirilmesi için gizli ve açık çabaların sürdüğünü belirterek, söz konusu çabalar hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.  

Görüntülenme: 1150 Tarih: 26 Haziran 2016 09:17
Netanyahu Hamas'ın Elinde Esir Olan Siyonist Askerler İçin Konuştu

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, dün akşam konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İsrail'in Gazze Şeridi'nde esir tutulan işgal askerleri Hedar Golden ve Oron Shaul'u geri getirmek için gizli ve açık çabalarını sürdürdüğünü söyledi.

Bildiride, görev tamamlanıncaya kadar işgal rejiminin bu konuda çabalarını sürdürmeye devam edeceği belirtilerek daha fazla bilgi verilmedi.

Bu arada, Gazze Şeridi'nde esir tutulan işgal askerlerinin aileleri, işgal hükümetinden oğullarının serbest bırakılmasını içermediği için Türkiye'yle ilişkilerin normalleşmesi anlaşmasının imzalanmamasını istedi.

Esir askerlerin aileleri, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun iki yıl önce kendilerine açıkça söz verdiğini belirterek, anlaşmanın imzalanması halinde Netanyahu'nun ilk sınavı kaybetmiş ve Hamas'ı ödüllendirmiş olacağını öne sürdü.

fiem

Yorumlar