Siyonist Rejim'den Haniye'ye Suikast Tehtidi

Siyonist işgal rejimi ve Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesini öngören anlaşmada oldukça merak edilen hususlardan birisi Hamas meselesiydi. 

Görüntülenme: 1216 Tarih: 27 Haziran 2016 01:18
Siyonist Rejim'den Haniye'ye Suikast Tehtidi

İsrail basınında yer alan haberlerde İsrail'in Hamas şartını yumuşattığı görülse de siyasi büro yetkililerinin Türkiye'de kalmasına izin verilirken askeri alanda faaliyet gösteren Aruri gibi Hamas liderlerinin Türkiye'ye girişi yasaklanacak. 
 
Türkiye İsrail'i Hamas'tan koruyacak
 
Haaretz gazetesinin verdiği habere göre ise yaklaşık 10 gün önce Mossad şefi Yossi Cohen’in gizli bir ziyaret ile Türkiye’ye gelerek MİT müsteşarı Hakan Fidan ile görüşmesi sonrasında uygulamaya kondu bile. 
 
Gazetenin iddiasına göre Cohen – Fidan görüşmesinin ana gündem maddesi Türkiye’deki Hamas varlığı konusu idi ve bu konuda o gün mutabakata varıldı.
 
Anlaşmaya göre Türkiye, artık Hamas’ın doğrudan ya da dolaylı olarak askeri aktivitelerine hiçbir şekilde ev sahipliği yapmayacak.
 
Ancak Türkiye’de bulunmaya devam edecek olan Hamas büroları yalnızca diplomatik misyon görevi görecek ve Türkiye Hamas'tan gelecek İsrail'e yönelik saldırıları diyalog kurarak önlemeye çalışacak. 
 
Geçtiğimiz yıla kadar Türkiye’de ikamet eden Hamas liderlerinden Salih Aruri’nin 2014 yılında 3 Siyonist yerleşimcinin kaçırılması operasyonunu organize eden kişi olduğu ortaya çıkmıştı. Salih Aruri, Türkiye ile İsrail görüşmelerinin başladığının ilan edilmesinin hemen ardından Türkiye’den ayrılmıştı.
 
Öte yandan siyonist The Jerussalem Post Gazetesi'nde da siyonist rejim başbakanlık bürosuna dayandırılan haberde, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesinin, Hamas liderine suikastı engellemeyeceğini yazdı.
 
FHA'nın verdiği habere göre ise siyonist rejim başbakanlık bürosundan varılan anlaşmanın ardından yapılan açıklamada açıklamada, "her şeye rağmen Heniye suikasttan kurtulamayacak" ifadeleri yer aldı.
 
Bugün saat 13:00'te anlaşmayla ilgili resmi açıklama yapılacak, ancak anlaşmanın tüm detaylarının paylaşılmaması ve siyonist basının da Cohen-Fidan görüşmesine dayandırarak verdiği hususların gizli tutulmaya çalışılması bekleniyor. 
İSLAMİANALİZ

Yorumlar