Yıldırım ve Netanyahu'nun Açıklamalarında Çelişki Var

Siyonist başbakan, Mavi Maramara davası yüzünden İsrailli askerlere açılan davalardan da vazgeçileceğini söyledi. 

Görüntülenme: 1135 Tarih: 27 Haziran 2016 04:23
Yıldırım ve Netanyahu'nun Açıklamalarında Çelişki Var

Siyonist İşgal Rejimi ve Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesi konusundaki mütabakata ilişkin Siyonist Başbakan Netanyahu ve Binali Yıldırım eş zamanlı açıklama yaptılar.

Yıldırım'ın açıklamaları:

Mütabakat metninin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı tarafından imzalanacağını ifade eden Binali Yıldırım şu husuların altını çizdi:

-En kısa sürede karşılıklı büyükelçiler gönderilecek, büyükelçilikler yeniden aktif hale gelecek.

-Mavi Marmara Şehitleri'nin ailelerine 20 milyon dolar tazminat ödenecek.

-Gazze'ye 10 bin ton insani yardım Aşdod Limanı üzerinden iletilecek. İlk yardım Cuma günü yola çıkacak. İsrail tarafının güvenlik kontrolünden geçen yardımlar Gazze'ye ulaştırılacak

-Gazze'nin elektrik ve su sorununa çözüm aranacak. TOKİ'nin Gazze'deki konut projesinin önü açılacak.

-Cenin Bölgesi’ndeki sanayi bölgesinin yapımına hız verilmesi de bu mutabakat çerçevesinde mümkün hale gelecek.

-Yardımlar AFAD koordinasyonunda yapılacak.

Yıldırım: Normalleşme her alanı kapsıyor; öncelikli konu ise ekonomik ve bölgesel işbirliği. 

İsrail'in kanal 10 televizyonu muhabirinin  "Hamas tarafından öldürülen İsrailli askerlerin geri alınması için baskı uygulayacak mısınız?" sorularına ise Yıldırım, Bütün bu detaylara girersek Filistin tarafının da talepleri var, münferit olayları burada değerlendirmek çok sağlıklı olmaz. 
 
Hamas'ın Türkiye ofisi konusu ile ilgili soruya ise Yıldırım, "tabii ki Türkiye’de Filistin’in ilişkilerinin takip edilmesi gerekli diplomatik mekanizmalar eskiden olduğu gibi olmaya devam edecek." cevabını verdi.
 
Netanyahu'nun açıklamaları:
 
Gazze'ye uygulanan abluka sürecek
 
Binali Yıldırım'la eş zamanlı olarak Roma'da konuşan siyonist işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu ise açıklamalarında ilk olarak Gazze'ye abluka'nın süreceğini vurguladı.

İsrail'e yönelik terör eylemleri engellenecek
 
Netanyahu, "Bu bizim için üst düzey bir güvenlik meselesi. Bu konuda taviz vermek istemedim. Bu Hamas’ın güçlenmesini engellemek için gerekli bir şeydi ve bugün de öyle” dedi ve anlaşmayla beraber Türkiye topraklarından İsrail’e yönelik herhangi bir terör eyleminin engelleneceğini de ifade etti. Siyonist başbakan, Mavi Maramara davası yüzünden İsrailli askerlere açılan davalardan da vazgeçileceğini söyledi.
 
İşgal rejiminin çaldığı Filistin doğalgazı Türkiye üzerinden Batı'ya pazarlanacak
 
Netanyahu ayrıca, bu anlaşmanın, İsrail doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılmasına imkan vereceğini belirtti.

"Anlaşma bölgeye istikrar getirecek"
 
Türkiye ile anlaşmanın Ortadoğu'nun istikrara kavuşturulmasına da katkı sağlayacağını kaydeden Netanyahu, anlaşmanın İsrail doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ihracatına da olanak tanıyacağını belirtti. İşgal Başbakanı, "Bu anlaşma olmasaydı doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırmak imkansız olurdu" diye konuştu.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar