Şabak Hızma Eyleminin Faillerinin Yakalandığını Öne Sürdü

İşgal rejimi iç istihbarat teşkilatı "Şabak", Kudüs'ün doğusundan bir diş doktorunun yönettiği ve beş kişiden oluşan grubun Mayıs ayında Hızma köyünde işgal güçlerini hedef alan bombalı saldırının failleri olduğunu öne sürdü.  

Görüntülenme: 1512 Tarih: 27 Haziran 2016 10:37
Şabak Hızma Eyleminin Faillerinin Yakalandığını Öne Sürdü

İşgal rejimi radyosu, Ebu Dis sakinlerinden bir diş doktorunun geçen ay Kudüs'ün doğusundaki Hızma köyünde gerçekleştirilen bombalı saldırıdan sorumlu tutularak Şabak tarafından gözaltına alındığını bildirdi.

İşgal medyasına göre Şabak'ın gözaltına aldığı kişilerden ikisi baba-oğul ve beş kişiden biri eylemin elebaşı iken diğerleri ona yardımcı olmakla suçlanıyor.

Grup üyelerinden 1980 doğumlu diş doktoru Samir Mahmud Davud Halebiyye el yapımı patlayıcının yerleştirilip patlatılmasından sorumlu tutulurken, 1974 doğumlu diş doktoru kardeşinin ve 1952 doğumlu babalarının da kendisine yardım etmekle suçlandığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Ebu Dis sakinlerinden 1984 doğumlu Şadi Muhammed Ahmed Muhsin ile Kalendiya Mülteci Kampı sakinlerinden 1980 doğumlu Dücane Fayiz Cuneyl Nebhan isimli doktoru eylemin gerçekleştirilmesine yardımcı olmakla itham ederek gözaltına aldığı belirtildi.

Hızma köyü yakınlarında 5 Mayıs'ta birden fazla el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu biri ağır iki işgal askeri yaralanmıştı. Patlamada ayrıca bir Yahudi yerleşimcinin de yaralandığı bildirilmişti.

fiem

Yorumlar