Hamas'tan Mescid-i Aksa'yı Yalnız Bırakmama Çağrısı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Husam Bedran, Filistin halkını mübarek Ramazan ayının son on gününde Mescid-i Aksa'ya giderek işgalcilerin ihlallerine ve saldırılarına karşı Mescid-i Aksa'yı ve cemaatini savunmaya davet etti.  

Görüntülenme: 1455 Tarih: 28 Haziran 2016 13:21
Hamas'tan Mescid-i Aksa'yı Yalnız Bırakmama Çağrısı

Hamas sözcüsü Hüsam Bedran, bugün (27 Haziran Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, işgalcilerin dün ve bugün Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınların Müslümanların duygularıyla alay etmek ve Filistin halkının sabrını denemek olduğu ifade edildi.

Mescid-i Aksa için başlatılan Kudüs İntifadası'nın devam ettiğini ve hedeflerine ulaşıncaya kadar da devam edeceğini belirten Bedran, işgalcilerin baskınlarının ve ihlallerinin Filistinli gençleri Mescid-i Aksa'yı savunmaya ve tamamen işgalden kurtulması için fedakârlığa yönelteceğini söyledi.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilere karşı koyan cemaati selamlayan Bedran, Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan ve işgal güçlerine karşı direnirken bir kısmı yaralanan erkeklerin ve kadınların gösterdikleri kahramanlığa da övgüde bulundu.

fiem

Yorumlar