Ürdün Siyonist Rejim'i Kınamakla Yetindi

Ürdün hükümeti, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini ve Yahudi yerleşimcilerin dün (27 Haziran Pazartesi) ve önceki gün kalabalık bir şekilde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemelerini şiddetle kınadı.  

Görüntülenme: 1077 Tarih: 28 Haziran 2016 05:13
Ürdün Siyonist Rejim'i Kınamakla Yetindi

Ürdün hükümeti, devlet bakanı ve hükümet sözcüsü Muhammed El-Mevmeni tarafından yayınlanan bildiride, hiçbir gerekçesi olmayan ve gerginliğe yol açan uygulamalara derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

İsrail'in bu tür uygulamalarının kabul edilemez olduğunu ve kınanması gerektiğini ifade eden El-Mevmeni, söz konusu uygulamaların ibadet özgürlüğünü ve kutsal mekânlara saygıyı koruyan uluslararası hukuka ve anlaşmalara da aykırı olduğunu belirtti.

Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nasır Cude'nin de işgal rejimi yetkilileriyle yaptığı telefon görüşmelerinde Ürdün'ün Mescid-i Aksa'daki uygulamaları kınadığını ve derhal son verilmesini istediğini söylediği bildirildi.

Cude'nin Mescid-i Aksa'daki uygulamalar nedeniyle gerginliğin tırmanmasından işgal yönetiminin sorumlu olacağını ifade ettiği kaydedildi.

Ürdün hükümeti sözcüsü El-Mevmeni, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin durdurulması için işgal rejimiyle görüşmelerin devam ettiğini belirterek, uluslararası toplumu da ihlallerin son bulması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet etti.

fiem

Yorumlar