Hamas'ın Elinde Esir Bulunan Siyonist Askerler İçin Hangi Ülkeler Devrede

Filistin Hamas Hareketi üyesi, Türkiye ve Almanya’nın birlikte, İsrailli esirlerin serbest bırakılmaları için aracılık yaptıklarını bildirdi. 

Görüntülenme: 1746 Tarih: 28 Haziran 2016 07:07
Hamas'ın Elinde Esir Bulunan Siyonist Askerler İçin Hangi Ülkeler Devrede

İsminin açıklanmasını istemeyen Hamas üyesi bir yetkili konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:  Almanya ve Türkiye’nin birlikte Hamas’ın silahlı kolu el Kassam Tugayı’nın elinde bulunan İsrailli esirlerin serbest bırakılması için girişimde bulunacağını açıkladı.

Bu mesele ile ilgili müzakereler henüz yolun başında sayılır. İşgalci güçler; Gazze ablukasının azaltılması, elektrik güç kaynağı merkezinin inşası, su arıtma merkezinin kurulması ve Gazze’yi Kıbrıs’a bağlayacak bir limanın oluşturulması hususunda muvafık olduğunu Türkiye’ye bildirdi.

 İsrail Haaretz Gazetesi dünkü yayınında, İsrail’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan İsrailli esirlerin serbest bırakılmaları için arabuluculuk yapacağı taahhüdünü aldıklarını yazmıştır.

 Türkiye ve Siyonist Rejimi 6 yıl ihtilaftan sonra karşılıklı ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin görüş birliğine ulaşmışlardır.

rasthaber

Yorumlar