Katil İsrail Askerleri Batı Yaka ve Kudüs'te 18 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (28 Haziran Salı) erken saatlerde Batı Yaka'nın ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 18 Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1241 Tarih: 28 Haziran 2016 16:19
Katil İsrail Askerleri Batı Yaka ve Kudüs'te 18 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Filistinli Esir Kulübü, 11 kişinin Mescid-i Aksa'dan çıkarken gözaltına alındığını, gözaltına alınanlar arasında Eyhem Zeanin, Emir Belbisi, Yusuf Hazine ve Visam Hicazi olduğunu açıkladı.

İşgal polisi, Filistinli 11 gencin işgal güçleriyle çatışmaya girdikleri şüphesiyle Mescid-i Aksa'dan çıkışta gözaltına alındıklarını söyledi.

İşgal polisinin açıklamasında gözaltına alınanların işgalcilere taş attıkları öne sürülürken, dün gözaltına alınan 5 kişiyle birlikte Mescid-i Aksa çıkışı gözaltına alınanların sayısının toplam 16'ya yükseldiği bildirildi.

İşgal güçlerinin Kudüs'e bağlı Beyt Degu beldesinde bir kişiyi, Beytlahim vilayetinde üç kişiyi, Ramallah ve El-Bire'de iki kişiyi gözaltına aldığı belirtildi. Tulkerem'den bir kişinin de 1948'de işgal edilen topraklarda bulunduğu sırada gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde de Ramallah da üç genci gözaltına alırken Nebi Salih köyünde bir eve baskın düzenleyerek arama yaptı.

fiem

Yorumlar