Ban Ki Mun:''Gazze Ablukası Nedeniyle İsrail Hesaba Çekilmelidir''

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail işgalinin Filistinlilerin hayatını mahvettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 904 Tarih: 29 Haziran 2016 13:18
Ban Ki Mun:''Gazze Ablukası Nedeniyle İsrail Hesaba Çekilmelidir''

Ban Ki-mun, dün sabah Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, "Açıkça söylemek gerekirse yaklaşık elli yıldır süren işgalin Filistinlilerin hayatı üzerinde yıkıcı etkileri oldu ve İsraillilere de güvenlik getirmedi" dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bu sabah Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan geçerek Gazze Şeridi'ne girdi. Ban Ki-mun'un iki günlük veda ziyaretlerinde İsrail ve Batı Yaka'dan sonra Gazze Şeridi'ni ziyaret ettiği ve BM Genel Sekreteri'ne 34 kişiden oluşan bir heyetin eşlik ettiği ifade edildi.

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukanın toplu cezalandırma olduğunu belirten Ban Ki-mun, abluka dolayısıyla İsrail'in hesaba çekilmesi gerektiğini söyledi.

Ban Ki-mun, bazı projeleri gezdikten sonra Gazze kentinin batısındaki Tel El-Heva Mahallesi'nde bulunan Ez-Zeytun İlkokulu'nda düzenlediği basın toplantısında, Gazze halkının kalbinde özel bir yeri olduğunu ifade etti.

Gazze Şeridi'ni on yılda dört kez ziyaret ettiğini ve savaşların yol açtığı yıkımı bizzat müşahede ettiğini belirten Ban Ki-mun, onca yıkıma rağmen Filistinlilerin savaşın etkilerine karşı gösterdikleri direnişe hayran olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar