Cemal El-Hudari Ban Ki Mun'dan Pratik Adımlar Atmasını İstedi

Ablukayla Mücadele İçin Halk Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın toplu cezalandırma olduğunu söyleyen ve sona erdirilmesini isteyen Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un açıklamalarının pratik adımlara dönüştürülmesini istedi.  

Görüntülenme: 786 Tarih: 29 Haziran 2016 18:05
Cemal El-Hudari Ban Ki Mun'dan Pratik Adımlar Atmasını İstedi

Milletvekili Cemal El-Hudari, dün (28 Haziran Salı) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, ablukayı sona erdirecek uluslararası bir tavrın ortaya konulması gerektiğini söyledi.

El-Hudari, pratik çabalara dönüşmedikçe açıklamaların ve çağrıların yeterli olmayacağını ifade etti.

Uluslararası baskı zayıf olduğu için işgal rejiminin düşmanca politikalarından, ihlallerinden ve ablukadan vazgeçmeyeceğini belirten El-Hudari, işgal rejiminin tüm uygulamalarının uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğunu söyledi.

Filistin halkının özgürlüğe kavuşarak işgali sona erdirmek, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurmak istediğini kaydeden El-Hudari, dünyanın tüm özgür insanlarının bunu gerçekleştirmesi için Filistin halkına destek olmaları gerektiğini ifade etti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dün Gazze'yi ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında ablukanın toplu cezalandırma olduğunu söyleyip kaldırılmasını istedi.

fiem

Yorumlar