Mısır Cuntası Refah Kapısını 5 Günlüğüne Açtı

Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Rafah Kapısı'nı beş gün süreyle açık tutacağını ilan eden Mısır yönetimi, kapıyı bu sabah (29 Haziran Çarşamba) geçişlere açtı.  

Görüntülenme: 1527 Tarih: 29 Haziran 2016 01:42
Mısır Cuntası Refah Kapısını 5 Günlüğüne Açtı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, yüzlerce ailenin önceden belirlenen listelere göre çıkış yapmak için Rafah Kapısı'na gittiğini bildirdi.

Mısır darbe yönetiminin sürekli olarak kapalı tuttuğu Rafah Kapısı'nın yılbaşından bu yana dördüncü kez istisnai olarak kısa süreliğine açıldığı belirtildi.

Gazze’deki Kapılar ve Sınırlar Heyeti, kapıdan çıkacak yolculardan çıkış haklarını kaybetmemeleri ve herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için yayınladığı talimatlara uymalarını istedi.

Mısır yönetimi 2007 yılında Filistin'de yaşanan bölünmenin ardından kapıdaki uluslararası gözlemcilerin ayrılmasından sonra Rafah Kapısı'nı istisnai haller dışında sürekli olarak kapalı tutuyor.

Rafah Kapısı'nın kapalı olması yüzlerce Gazzelinin iş ve eğitim imkânlarını kaybetmesine neden olurken, Gazze Şeridi dışında tedavi olması gereken hastalar da kapının kapalı olması dolayısıyla çıkış yapamıyor.

fiem

Yorumlar