Gazze Halkı Özgür Olmak İstiyor

Sen bir hapishanede olduğun zaman gıdadan daha çok özgürlüğe ihtiyacın olur, hele hapis 10 yıl sürünce. Dolayısıyla belirli miktarlarla girmesine izin verilen gıdalar bizi elhamdulillah hayatta (fiziksel canlı) kalmaya yetiyor ancak asıl aç olduğumuz özgürlüktür (ambargonun kalkması). 

Görüntülenme: 1698 Tarih: 30 Haziran 2016 10:25
Gazze Halkı Özgür Olmak İstiyor

Gazze’li Hazem Alfarra Türkiye’nin Siyonist İşgalci İsrail ile yaptığı anlaşmayı Facebook hesabında paylaştığı bir yazı ile değerlendirdi.

İşte o yazı;

Bir Gazzeli Filistinli olarak söylüyorum Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşma Gazze'deki tüm insanları hayal kırıklığına uğrattı. Gazze ambargosunu kaldırmak veya Kudüs’ü özgürleştirmek Türkiye üzerinde bir farz değildir ancak iktidardakilerin söz, vaad, duruş, ve tepkileri hayal tavanımızı yükseltmiş fakat bu gün malesef aynı insanlar bizi yerin dibine çaktı.

Değerli kardeşlerim,
Türkiye ile İsrail arasında ki gerçekleştirilen ilişkiler normalleşme anlaşması hususunda Facebook'ta paylaşmış olduğum paylaşımlarımın yanlış anlaşılmaması ve alakasız başka yönlere götürülmemesi için şunları izah etmek istiyorum:

1- Ben Türkiye'de üniversite okumuş ve 7 yıl yaşamış bir Filistinliyim. Türk arkadaşlarım arasında bir ömür geçirdim, bu arkadaş ve tanıdık çevremdeki Türklerden Türkiye'nin ve Türklerin memleketime ve vatandaşlarıma sevgisi ne kadar büyük olduğunu çok iyi bilirim.

2- Paylaşımlarımdan TC resmi makamları ve hatta halkı tarafından halkıma ve davamıza yönelik sarf ettikleri çabaları, destekleri, ve yardımları asla ve asla inkar etmişim anlaşılmasın, asla inkar edemem, yoksa kör ve nankör olurum.

3- TC resmi makamları katıldığı tüm dünya arenalarında hep Gazze ambargosunu kaldıracağız, ablukasını sona erdireceğiz, bittireceğiz sözleri ve sloganları veriyordu, umutsuz ve çaresiz olan biz de özellikle Araplar olmak üzere tüm dünya bizi yalınız bıraktıktan sonra bu söz ve vaadlar karanlık tüneli sonundaki ışık olması umuduyla tutunduk, fazlasıyla umutlandırılmıştık. Türkiye'yi suçlu tutmuyoruz, fakat verilen sözler yerine getirilmediğine sitem ediyoruz.

4- Sen bir hapishanede olduğun zaman gıdadan daha çok özgürlüğe ihtiyacın olur, hele hapis 10 yıl sürünce. Dolayısıyla belirli miktarlarla girmesine izin verilen gıdalar bizi elhamdulillah hayatta (fiziksel canlı) kalmaya yetiyor ancak asıl aç olduğumuz özgürlüktür (ambargonun kalkması).

5- Tekrar söylüyorum, Gazze ambargosunu kaldırmak veya Kudüsü özgürleştirmek Türkiye dahil olmak üzere hiçbir ülke üzerinde bir farz değildir, ve bu yönde herhangi ülkeden veya müesseseden sarf edilen tüm çabaları saygıyla karşılarız.

6- Türkiye'den beklentimiz bir oğlan kendi babasından beklentisidir. Dolayısıyla Türk kardeşlerim yazdıklarımdan üzülmesinler, birinizi üzdüysem eğer özür diliyorum. Sizi gönlümüzden seviyoruz, ve Türkiye'yi kocaman güçlü bir Müslüman ülkesi olarak görüyoruz ve öyle kalması için dua ediyoruz.

ekrangazetesi

Yorumlar